naar PP&P index


 

Wat hebben we getekend?

We zijn in de
Antiek- en Kunstmarkt de Looier
Er staan allemaal vitrines vol met oud speelgoed, oude serviezen, koektrommels, beeldjes, wapens en nog veel meer.
We zoeken één ding dat we een beetje kennen omdat we daar een herinnering bij hebben.

Koektrommel
Ik kijk of er zoetekoek in de trommel zit. Maar hij is leeg. Nou, denk ik, dan neem ik maar een beschuit, maar die zijn ook op. Ik kijk nog een keer in de trommel, nu zit er wel zoetekoek in!
Ilios

Speelgoed trein
Het treintje gaat steeds harder, maar nu vliegt hij uit de bocht. Ik zet hem er weer op. Dat gaat lastig want de wieltjes moeten precies op de rails staan. Ik rij weer hard maar iets minder, want anders vliegt hij weer uit de bocht.
Ilios

Boek
Dit doet mij denken aan de molen waar wij met school zijn geweest. Ik vond het toen erg mooi. Deze molen is ook mooi. De molen stond in een soort stad. Ze waren de stad aan het nieuw maken.
Verena

Het masker
Telkens als ik naar het masker kijk denk ik aan Venetië want daar hebben ze ook zulke mooie maskers.
GaiaEen tafel
Hij is bruin en heel mooi versierd. Die van ons is lichter en rechthoekig en veel minder mooi. Er staan vaak bloemen op en er ligt huiswerk van Ilios.
Gaia

Microscoop
Toen ik bij mijn opa en oma was, kreeg ik van mijn oom een microscoop. We probeerden van alles! aarde, schoon water, vies water, maar we zagen steeds hetzelfde.
VeraZwaard
We hebben thuis een speelgoedzwaard.
Mijn zusje gebruikt het als pistool.
Wouter


 

Pen Papier & Plek
aflevering vier
Amsterdam
die grote stad
is gebouwd op palen


Vanaf hier zie ik een kerktoren.

Om precies te zijn, twee torens, die bij een kerk horen. Ik zie hem van de achterkant, daar zit een soort uitham van de kerk. Het is nog niet zo'n oude kerk maar wel een beetje oud. Op de torens staan kruisjes. De ramen zijn ovaal.Het zijn grote ramen. Het is een grote kerk. Hij is van bruine stenen.Het dak is zwart.De kerk is ongeveer even groot als onze toren. Op het uithammetje staat ook een kruisje.Ilios

Vanaf hier zie ik de Burger King
Helemaal boven op het gebouw staat Burger King. Daar onder staat op het gebouw geplakt Coca Cola. Het is een grijs gebouw. Naast het gebouw staat KLM en Randstad uitzendbureau.
Pomme

Vanaf hier zie ik een kerk
Die heeft 2 kerktorens.
Op die 2 kerktorens zitten
2 kruisen
En als je iets naar beneden kijkt zie je ook 2 kruisen.
Verena

Vanaf hier zie ik twee torens
Ze zijn best hoog. De rechter is iets korter en dikker. Op de linker toren zit een lampje. De torens staan dicht bij ons huis. Als ik met het vliegtuig naar Schiphol vlieg zie ik ook altijd die torens.
Wij noemen de linker toren altijd de toren met het lichtje en als iemand zegt: "he!, de toren met het lichtje, denk ik meteen dat ik bijna thuis ben.
Gaia

Vanaf hier zie ik het huis van onze buren
Daar staan drie schoorstenen en de middelste is kapot.
Ik zie ook nog een stukje van mijn huis.
Wouter

Vanaf hier zie ik een vlag
Met blauw, wit en zwart.
Een mooi rond raampje.
Een dakpijp met zwarte gaatjes.
Een soort van vierhoekig ding.
Duizend 1000 huizen.
Daan

Katje
Een tijd geleden kocht ik in Frankrijk een katje met echt haar. Hij kon niet bewegen, maar was heel zacht. Ik heb hem nog steeds, maar nu is het neusje eraf gevallen.
SophieEen achtbaan
Ik had hem vroeger ook. Er waren aan de achterkant allemaal verdiepings en die autotjes zagen er heel mooi uit. Eéntje is blauw en eentje is rood. De deur kan niet open, maar ze kunnen wel rijden. Er zit een man in en aan de andere kant een vrouw. Ik vond het heel leuk om er mee te spelen, vroeger. Een keer in de nacht hoorde ik wat en de deur ging open en de mannetjes kwamen er uit.
Daan


Binnengekomen post:

voor Hengk
Een boom die staat aan de gracht.
Die boom laat zijn blaadjes vallen.
Het is een iep.
De zaadjes zijn een soort blaadjes met zaadjes er in.
Verena

Lieve Pomme,
Wat leuk dat je me een berichtje stuurt. We hebben je wel gemist toen we in dat tempeltje op kleine ronde kussentjes thee zaten te drinken en te luisteren hoe lang je het geluid van een klankschaal kon horen. Fijn dat je er donderdag weer bij bent.
Tot dan
groeten van Henk

ik vind pp&p heel leuk
en ik vond het vooral bij mama heel leuk en ik vond het ook leuk bij de boeka tot volgende volgende week en de groeten aan alle mensen van de buurt
Daan


naar boven toe

 

 

PP&P
is een schrijversclub
voor kinderen


We zijn te gast bij
The Write Company

Dat is een soort bureau waar mensen achter computers tijdschriften en zo zitten te maken.
Vanaf de bovenste verdieping kunnen we over de hele stad kijken. Daar schrijven we over en we beginnen allemaal met "Vanaf hier zie ik....

Vanaf hier zien wij de Westertoren
Hij is heel smal en staat scheef.
Hij torent overal boven uit. Op de top staat een gouden kroon. De Nederlandse vlag staat er ook op. De klok op de kerk staat nu op 10 over 5. Wij denken dat hij nog schever gaat staan want Amsterdam is gebouwd op palen. Die palen zakken langzaam in de grond. Maar toch is hij heel mooi.
Sophie en Vera

Als Sophie en Vera hun tekst voorlezen praten we met z'n allen over die palen.
Van zo hoog als we vandaag schrijven zien we de hele stad om ons heen, maar die palen kun je niet zien.
Toch weten alle kinderen er van. "Amsterdam die grote stad is gebouwd op palen, dat leer je toch op school"
zegt Verena.
Wouter heeft gezien hoe die palen in de grond geslagen worden toen zijn nieuwe huis gebouwd werd. Hij vertelt dat de palen van gewapend beton zijn en met een hijskraan omhoog gaan en dan met een ijzeren koker er omheen met harde klappen, bam, bam, de grond in gaan.
Daan heeft ook zelf gezien dat er palen onder zijn nieuwe school kwamen.


Buiten zijn grote foto's opgeplakt van dieren die in het Asiel zitten
bij grote foto's
en Engelse boeken