naar PP&P index


 

De gitaarbouwer
Er was een rek waar gereedschap aan hing. Iedereen moest een stuk gereedschap uitkiezen en er iets van tekenen en de naam schrijven en wat je dacht dat het deed.
Ik had een ding, vind ik zelf een meetlat. Ik zei dat het was om kleine kinderen mee te slaan als ze een erg grote mond hadden.
Stijn

Micrometer
Er was eens een micrometer.
Hij leefde in een gitaarmakersatelier. Het was daar gezellig en had veel vrienden zoals de grote meetlat, de hamer en de boor. Alleen de boor was een hele erge klikspaan. Zoals op een dag toen de micrometer in het gitaarmakersatelier een koekje gepikt had zei de grote lieve klikboor in het gitaarmakersatelier mag ik ook een koekje uit de koektrommel in het gitaarmakersatelier? Ja, zei de micrometer in het gitaarmakersatelier. Toen de grote lieve klikboor in het gitaarmakersatelier het koekje op had veegde hij met een zakdoek uit het gitaarmakersatelier zijn punt af en zei: "nu ga ik het lekker zeggen". Toen hij het had gezegd moest het microdingetje zonder eten naar bed.
GaiaNoniusmeter

Een noniusmeter is iets waar je precies één tiende millimeter kan meten. Hij was helemaal zilver en er zaten kleine cijfertjes op. Aan het begin zaten twee tangen. De achterste kon je verschuiven en dan kon je tussen de eerste en de tweede tang het voorwerp doen dat je wil meten.
Vera

De schroevendraaier
Het schroefstukje viel er de hele tijd uit. Dat was niet handig de schroevendraaier zei dat hij een ander stukje nodig had.
Verena

De zweihaak
Het was een zilver ding. Ik dacht dat het een scherp mesje was, maar het was om hoeken te meten. We waren in een gitaarmakerij, het was heel klein daar. De meneer die daar werkte vertelde over sommige dingen wat het was. Het waren allemaal gekke spullen.
Pomme

De ijzerzaag
In de werkplaats was een ijzerzaag. Hij hing heel hoog aan een spijker. Die spijker hing weer aan een groot bruin bord. En dat grote bruine bord hing weer aan de muur, zo hoog dat ik wel met een stoel bij moest klimmen. Die ijzerzaag hing maar een beetje naast het andere gereedschap. Hij was zo scherp als wat. Ik denk dat ik het wel weet, als een mes op z'n aller sterkst. Hij had een heel groot handvat, zo groot als een olifant. Nou dat is misschien een beetje overdreven.
Tijmen


naar boven

Pen Papier & Plek

aflevering nr. 8

Gitaren en GrafiekEen machine!!!
Op de steen stonden vogels en draken. Heel mooi getekend. Ze waren aan het vechten. Het lag op een drukpers. Je moest er eerst plastic op leggen. Dat moet je een beetje naar voren schuiven. Dan moet je een hoog ding naar beneden schuiven. Daarna moet je rondjes draaien met een stok waar een handvat aan zit. Dan draai je rondjes terug. Dan zie je nieuwe draken en vogels. En nu zijn ze gekleurd.
DaanMixer
In de drukkerij lag een mixer. Met die mixer mengden ze verf. Ik zag het omdat er verf aan het roer zat. De kleuren waren roze, geel, oranje en rood. Oh ja, er was ook blauw bij. Ze gingen er afdrukken mee maken.
Teunke

Een soort kast
Er zaten een paar gleuven in. In de meeste gleuven een soort rollers. Ook een paar ingepakte rollers. Ik dacht dat de rollers werden gebruikt om verf mee in te rollen, maar ik wist het niet zeker. Dus ging ik naar de rol toe. Ik keek goed. Toen zei een groene rol tegen mij: Ïk ben om in te rollen, voor verf. Ik schrok. Ik keek goed naar de rol, maar ik zag geen mondje of zo. Toen schreef ik op mijn blaadje wat de rol had gezegd.
Sophiegrafiek drukken


naar boven

 

 

Eerst schrijven dan voorlezen
Toen we bij gitaarbouwer Vowinkel en het Grafisch Atelier waren hebben we gekeken, gevraagd en getekend. In sportzaal De Stokerij hebben we de teksten geschreven en voorgelezen

Hockey
Ze hebben training. De kinderen die ons zien trekken een raar gezicht. Ze beelden uit: wie zijn dat nou weer?
Ik zit ook op hockey. Dan moet ik altijd zo'n smerig plastic bitje in.
Dat hebben zij ook.
Pomme

In de hockeyzaal staan allemaal kinderen in een korte broek en een Tshirt. Ze krijgen les van twee juffen. Ze moeten tegenover elkaar staan en de bal over spelen met hun sticks. Mij lijkt het wel leuk om te hockeyen.
Vera

Mijn zus zat hier op karate. Toen ik heel klein was ging ik mee, maar ik deed niet echt karate. Ik ging gewoon kijken.
VerenaDaan wil weten of deze machine werkt


grafiek bekijken:
is dit wel een berg?Marc Chagall
en het Joods Theater